Bereiding

  1. Voor de geklarifieerde Oiliva: Op temperatuur brengen zodat u de Oiliva ziet helder worden als een geklarifieerde boter met diens voordeel dat je dit product optimaal kan gebruiken. (vb: 150g boter versus 80g Oiliva) Ook hoef je hier niet af te schuimen en de melklaag niet te verwijderen. Proef!
  2. Meng de eidooiers 3 stuks en 1 dl. Gastrique en een beetje witte wijn. Klop in 8-vorm tot de je de bodem ziet van je sauteuse (luchtig) Werk af met de heldere Oiliva tot een mooie binding ontstaat en kruid af.
  3. Om af te werken enkele blaadjes dragon en enkele takjes kervel.

Ingrediënten

  • ½ l dragonazijn
  • ½ l droge witte wijn
  • ½ l water
  • 5 takjes dragon
  • 2 fijn versnipperde sjalotten
  • 5 geplette witte peperkorrels
  • 2 laurierbladen
  • 3 eierdooiers
logo_kl

info@oiliva.be  /  VU: Intriguing Brands nv – Parklaan 75 – 9300 Aalst – Tel: 053/22 00 40
Created by Camdesign