Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie en zet aan de kant om af te koelen.
Klop het eigeel op met 20 gr suiker en voeg langzaam de scheut olijfolie en de Oiliva toe tot het een mooi geheel vormt. Spatel de chocolade voorzichtig onder de eierdooiers.
Klop het eiwit op met de resterende 35 gr suiker tot het mooie witte punten vormt.

Spatel het eiwit onder de eierdooiers tot het een zacht, consistent geheel vormt.

Doe de chocomousse in spuitzakken of direct in glaasjes waarin geserveerd.

Besprenkel de chocomousse met gehakte amandelen en evt streepje olijfolie.

Ingrediënten

  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • 225 gr donkere chocolade
  • 55 gram suiker
  • 5 gram ragfijn gehakte rozemarijnnaalden
  • Scheut olijfolie extra virgine
  • 150 gram Oiliva op kamertemp
  • Geroosterde gezouten amandelen
logo_kl

info@oiliva.be  /  VU: Intriguing Brands nv – Parklaan 75 – 9300 Aalst – Tel: 053/22 00 40
Created by Camdesign