Bereiding

  1. De coquille ontdoen uit zijn schelp goed afspoelen en op kamertemperatuur laten komen.
  2. Prei goed wassen en in fijne brunoise snijden met mes, een gevanilleerde olie maken door olie + vanillepeultjes tot 50°C te verwarmen. De fijne brunoise vermengen met de olie en gestampte roze peperbolletjes en peper en zout.
  3. Polderpatatje: Aardappel koken in de schil, ontdoen van zijn schil en tot puree stampen, monteren met Oiliva en afkruiden.
  4. De coquille licht met Oiliva instrijken en kruiden daarna in voldoende warme pan kort bakken.
  5. Presentatie: We kunnen dit presenteren in de schelp, in het midden de gebakken qoquille, een quenelle gemarineerde prei naast de coquille en een kleine quenelle ts de coquille en de prei. Eventueel een beetje druppels vanille-olie als finishing touch.

Ingrediënten

  • 16 coquilles
  • 2 preien (groen en wit)
  • Halve vanille stok
  • Oiliva 4 eetlepels
  • 20 tal roze peperbolletjes
  • Peper & zout
  • 4 Polder aardappelen (bintje)
logo_kl

info@oiliva.be  /  VU: Intriguing Brands nv – Parklaan 75 – 9300 Aalst – Tel: 053/22 00 40
Created by camtv.be