Bereiding

  1. Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte middendoor. Haal de sjalotten voorzichtig uiteen.
  2. Breng water, azijn en suiker aan de kook en laat het kookvocht afkoelen.
  3. Doe de sjalotten in het pekel vocht. Laat minstens een paar uur trekken of een nacht.
  4. Schil en kook de aardappelen gaar. Pureer ze en breng ze op smaak met Oiliva en zout.
  5. Bak het spek mooi krokant en laat uitlekken.
  6. Schik wat van de puree in de sjalotten-schaaltjes ’en bestrooi met spek en kruiden

Ingrediënten

  • 2 niet al te grote banaansjalotten
  • 3 dl water
  • 1 dl natuurazijn
  • 100g suiker
  • 200g aardappelen, bintjes
  • 10g Oiliva
  • Zout
  • 100g gerookt spek in kleine blokjes gesneden
  • Gemengde kruiden
logo_kl

info@oiliva.be  /  VU: Intriguing Brands nv – Parklaan 75 – 9300 Aalst – Tel: 053/22 00 40
Created by Camdesign